Після гучних обшуків Генпрокуратура вже не має підозр щодо мера Ірпеня, він працює

 

Міський голова Ірпеня (Київська область) Володимир Карплюк у середу, 10 серпня, повернувся на своє робоче місце нібито після відпустки і стверджує, що Генеральна прокуратура не відкривала щодо нього кримінальних проваджень і не висувала жодних офіційних підозр.

“Нині правоохоронці діють виключно в рамках правового поля. Зі свого боку я відкритий для ЗМІ і слідства”, – сказав він в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

Коментуючи проведені правоохоронцями обшуки в рамках розслідування справи за ст. 364 КК України про зловживання посадовими особами Бучанської міськради при виділенні 890 га землі, Карплюк повідомив, що його адвокат отримав від Генпрокуратури відповідь, у якій не передбачено будь-яких підозр щодо нього.

“Земля була виділена в 2002 році, а я обіймав посаду заступника з економічних питань Бучанського міського голови з 19 листопада 2010 року по 25 липня 2011 року, тобто менше року. До моїх посадових обов’язків не входили повноваження щодо розпорядження землями територіальної громади Бучі. Генпрокуратура надала відповідь моєму адвокату, якою констатувала відсутність кримінальних проваджень або оголошення мені підозр (лист ГПУ від 03 серпня 2016 року № 04/2/3-1540-16)”, – сказав мер Ірпеня, відомий тим, що зазначив у своїй декларації про доходи і власність 67 квартир.

Володимир Карплюк також зазначив, що готовий до діалогу з представниками всіх правоохоронних органів і надасть усі необхідні свідчення, як тільки отримає телефонне запрошення або офіційне повідомлення про виклик.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що мери Бучі та Ірпеня – Анатолій Федорук і його кум Карплюк – підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 роках. У рамках справи про розкрадання 890 га лісу працівники Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема і за місцем проживання мерів Бучі та сусіднього Ірпеня.
У день обшуків 21 липня з’являлася інформація, що Карплюк залишив межі України.

Читайте також:
“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна