На півдні й сході України стався землетрус силою понад 4 бали

 

Сьогодні вранці, 7 серпня, жителі південної частини Донецької області відчули сильні підземні поштовхи.

Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” перший заступник голови Донецької обласної військово-державної адміністрації Євген Вілінський, епіцентр землетрусу був ближче до Волновахи.

“Магнітуда невелика – 4,5 балів”, – розповів Вілінський.

Ілюстрація: 0629.com.ua

Ілюстрація: 0629.com.ua

За іншими даними, епіцентр землетрусу був на глибині 10 км у районі смт Старий Крим (селище, підпорядковане Іллічівській райраді міста Маріуполь). Там амплітуда поштовхів становила 4,6 бала.

За інформацією сайту сейсмоактивності, землетрус торкнувся Молдови й Росії.

Найбільше землетрус відчувався в Маріуполі.

“Приблизно з 11:15 до 11:18 все місто тремтіло, тремтіли висотки, тремтіли 9-поверхові будинки, стіни, вікна. Про наслідки й жертви поки невідомо, але люди в соціальних мережах повідомляли, що будинки пішли тріщинами. У людей з полиць падав посуд, а також книги й різні предмети”, – розповів кореспондент “112”.

“Жителі верхніх поверхів відчули хвилю вітру, яка вдарила у вікно, в приватному секторі тремтіла земля і стіни, падали посуд, настінний годинник”, – інформує маріупольський сайт 0629.

Поштовхи землетрусу також були чутні в Бердянську, Дніпрі, Запоріжжі.

За даними “Приазов ТВ”, “сейсмологи стверджують, що існує імовірність повторення поштовхів сьогодні близько 18-19-ї години”.

Читайте також:
В Еквадорі вже 570 загиблих від землетрусу, афтершоки тривають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна