В Еквадорі вже 570 загиблих від землетрусу, афтершоки тривають

 

Кількість загиблих у результаті серії землетрусів в Еквадорі сягнула 570 осіб. Зниклими безвісти вважаються 163 людини, а без даху над головою залишилося понад 23,5 тисячі, повідомляє  Associated Press.

Після першої серії поштовхів магнітудою до 7,8 бала, що струсонула країну ввечері 16 квітня за місцевим часом, земля в Еквадорі досі тремтить. Сейсмологи зафіксували загалом 550 афтершоків, найсильніший з яких – магнітудою 6,1 – стався ввечері середи.

У постраждали регіонах триває розбирання завалів, на допомогу місцевим рятувальникам прибули колеги з Мексики, Колумбії, Іспанії та інших країн. Імовірність знайти під руїнами живих людей украй мала, але все ще залишається.

Президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що роботи з відновлення після землетрусу буде профінансовано за рахунок підвищення податків.

Еквадор лежить у тихоокеанській сейсмічно активній зоні, яка має форму підкови і яку називають “Вогняним кільцем”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна