Мінська підгрупа домовляється про відведення ЗС на 2 км від лінії розмежування

 

Представники робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі майже підготували “рамкове рішення” про відведення сил і створення двокілометрової дистанції на лінії розмежування між українською стороною та противником. Про це розповів представник України у безпековій підгрупі ТКГ Євген Марчук в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“У нас майже готова угода. Вона називається “рамкове рішення”, яке стосується якраз відведення від передової лінії на кілометр обома сторонами, тобто двокілометрова дистанція. Ми домовилися, що ми у вівторок повторимо обговорення з метою знайти компроміс. Можливо, це буде в режимі відеоконференції”, – сказав Марчук.

Він також зазначив, що під час перемовин у Мінську 3 серпня сторони домовилися про те, що у вівторок, 9 серпня, сторони мають представити в ОБСЄ свої версії питання, яке не було завершено.

За його словами, координатор робочої групи з питань безпеки, Ертурул Апакан, заявив і дав доручення, що робоча група з питань безпеки працюватиме доти, доки сторони не вийдуть на заключний варіант узгодженого документу, який має ключове значення.

Як відомо, в деяких місцях лінії фронту, зокрема в Авдіївській промзоні, відстань між противниками становить лише 50 метрів.

Читайте також:
У Мінську домовилися про відведення озброєння з трьох районів

Хуг: ЗСУ біля Березового переміщує позиції до “нуля”, це порушення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна