У Мінську домовилися про відведення озброєння з трьох районів

 

На переговорах у Мінську з питань врегулювання конфлікту на Донбасі було погоджено 11 принципів розведення сторін і засобів зброї від лінії розмежування. Про це на брифінгу у п’ятницю заявив заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, пише “Українська правда“.

“За участі керівника СММ ОБСЄ пана Хуга ми погодили 11 принципів роз’єднання сил і засобів зброї від лінії розмежування, крім того, погоджено три райони, де було погоджено таке роз’єднання”, – зазначив він.

За словами Єлісєєва, йдеться про райони Станиці Луганська, район Петрівського і район Золотого на Луганщині.

Принципи стосуються моніторингу і синхронізації, а також порядку відведення зброї. Є сподівання, що це почне діяти 1 липня, сказав представник адміністрації Порошенка.

Костянтин Єлісєєв підкреслив, що на переговорах у Мінську брали участь радники канцлера Німеччини, президентів РФ та Франції.

На запитання журналістів, якою була позиція російського представника Суркова, заступник голови АП зазначив: “Я б не хотів концентруватися на конкретних персоналіях. Протягом 15 години ми говорили про досягнення мінських домовленостей. Ми мусимо говорити з усіма представниками нормандського формату”.

Читайте також:
Підтверджено, що помічники Путіна і Порошенка в Мінську обговорюють Донбас

Переговори в Мінську: сепаратисти не йдуть на звільнення полонених і засудили працівника ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна