За добу противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях захисників

 

За минулу добу, 1 серпня, бойовики 54 рази відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

Зокрема, 36 ворожих обстрілів зафіксовано на Донецькому, 14 на Маріупольському та 4 на Луганському напрямках.

На Донеччині на ділянці Авдіївка – Красногорівка, та в районі Троїцького бойовики застосували 120 мм міномети та великокаліберні кулемети. Крім цього, противник використовував 82 мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Авдіївки, Майорська, Новгородського, Зайцевого, Нижнього Лозового та Опитного. В темну пори доби противник на цих напрямках активізувався.

“У Луганському, Зайцевому та Майорську українські військові змушені були дати вогонь у відповідь. У Нижньому Лозовому ворогом була задіяна бронетехніка”, – зазначається в повідомленні.

На Маріупольському напрямку було неспокійно у Широкиному, де окупанти задіяли бойові машини піхоти, також били по укріпленнях українських захисників із 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також, гранатометний вогонь ворог вів у Новомихайлівці. В Гнутовому та Красногорівці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї.

На Луганщині у Кримському, Лопаскиному та Попасній супротивник вів вогонь з гранатометів. Позиції у Кримському також потрапили під мінометний обстріл та снайперський вогонь.

Читайте також:
АТО: триває “активне протистояння” з бойовиками в районі Авдіївки, Опитного та Луганського

За минулу добу ЗСУ знову понесли втрати: один військовий загинув, шестеро зазнали поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна