Геращенко прозвітувала про два роки роботи для українського Донбасу

 

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка з 17 червня 2014 року є уповноваженим президента з мирного врегулювання в Донецькій і Луганській областях, а з 6 травня 2015 року є представником президента в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, прозвітувала про свою роботу на посадах, пов’язаних із Донбасом.

У поширеній Геращенко інфографіці зазначено, що вона протягом року (станом на серпень 2016) взяла участь у 35 засіданнях гуманітарної підгрупи ТКГ в Мінську, більше 50 разів їздила на Донбас.
Також брала участь у близько 70 міжнародних зустрічах, присвячених обговоренню санкцій проти Росії та виконанню Мінських угод, а загалом – участь у близько 500 зустрічах із міжнародними делегаціями “для донесення правди про події на Сході України”.

При цьому Ірина Геращенко сприяла у звільненні 12 заручників з окупованих територій – разом з СБУ та за дорученням президента (в лютому-липні 2016 року), сприяла у вирішенні соціальних та медичних проблем екс-заручників.
Також перший віце-спікер брала участь у поверненні з Росії політв’язнів Надії Савченко, Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Ірина Геращенко звіт

Із 73 законопроектів, внесених Геращенко на розгляд Верховної Ради за останні два роки, “значна частина стосується вирішення питань Донбасу, врегулювання конфлікту та продовження санкцій проти РФ”.

Разом з Іриною Луценко й Марією Іоновою (народними депутатками від БПП) Ірина Геращенко за два роки передала в цивільні медичні установи та у військові шпиталі, освітні заклади та на потреби переселенців обладнання й гуманітарну допомогу на суму понад 30 млн. грн., придбану на кошти меценатів.

За сприяння Ірини Геращенко було організовано доставку кількох гуманітарних вантажів, зокрема від данського фонду “Допоможемо українським дітям”.

Крім того, Ірина сприяла в організації фотовиставок, присвячених подіям на Донбасі, а разом із Держтелерадіо в рамках проекту “Книжка для Донбасу” передала більше 200 тисяч книжок для військових і переселенців.

Читайте також:
Геращенко: в ОРДЛО важко вижити без української пенсії, на КПВВ величезні черги. ФОТО

Бойовики блокують пошуки зниклих безвісти українців, – Геращенко

Геращенко: Знаю Батю особисто й візьму на поруки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна