Геращенко: Знаю Батю особисто й візьму на поруки

 

Ірина Геращенко
заступник голови Верховної Ради України,
представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі

(FB)

Я зараз далеко від Києва і мене дуже вразила новина про запобіжний захід Валентинові Лихоліту з “Айдару”.

У понеділок я з колегами, з якими знаю Валентина вже майже два роки, підпишу депутатське звернення з проханням взяти Батю на поруки.

Ми познайомилися в страшному серпні 2014, поблизу Щастя. Тоді Батя і його хлопці вивозили поранених з-під Лутугіного і ми навіть віддали їм свій автобус, щоб вони могли виїхати в рейд.

Потім ми передали Баті і його батальйону машину, яку меценати просили нас віддати на передову. “Айдар” Баті реально були на передовій і потребували підтримки технікою.

До речі, на передовій, в найстрашніші дні літа 2014-го, Валентин поводився інакше, ніж [Сергій] Мельничук, який тепер депутат. Війна прожектором висвічує головне в людині, насправді.

Нам тоді на контрасті дуже запам’яталася позиція Баті, він вимагав від своїх хлопців дисципліни, до приїжджих був жорстким, але коректним, не хамив, як дуже багато інших комбатів.

Війна – страшна річ, там всяке буває, це я знаю і розумію. І мародерство, і жорстокість, і що завгодно. Якщо герої причетні до криміналу – що ж, мають теж відповідати згідно закону, це зрозуміло.

Але хочеться вірити, що Батя, афганець, воїн, який пройшов найстрашніші дні україно-російської війни, не причетний ні до чого такого, за що має бути запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а не інший, більш м’який.
Дуже хочеться в це вірити і тому я підпишу запит про взяття Лихоліта на поруки.

Читайте також:
Активісти і нардепи перекрили Хрещатик, вимагаючи звільнення
арештованого “айдарівця” Баті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна