WikiLeaks оприлюднив 50 тисяч листів зі зламаної пошти Клінтон і Демпартії США. Згадується Україна

WikiLeaks Clinton Hillary

Сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США й охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014-го.
Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з’явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів національного комітету Демократичної партії США. Цt листування охоплює період з січня 2015-го до 25 травня 2016 року.

Як зазначає ТСН, швидкий пошук по базі листування Демократичної партії виявив лише один лист, в якому фігурує прізвище президента України Петра Порошенка.
Це протокольний лист, де констатується факт телефонної розмови віце-президента США Джо Байдена із Порошенком. Він датований 13 травня 2016 року, і в ньому йдеться про призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України. Зокрема, в листі, який був надісланий із Білого дому вказано, що США вітають призначення Луценка на посаду. У зв’язку з цим Сполучені Штати оголосили, що готові рухатися далі у напрямку надання 1 млрд. доларів на реформи в Україні.
Під час розмови Байден і Порошенко також засудили російську агресію в Україні.

Poroshenko Biden letter

Згідно з пошуком по базі листів Демократичної партії, Україна зустрічається близько 50 разів. Як правило, згадування відбувається у щоденних моніторингах ЗМІ.
Найчастіше слово Ukraine зустрічається в контексті російської військової агресії в нашій країні та недотримання Росією Мінських домовленостей.

Ще понад 100 разів Україна зустрічається у персональному листуванні самої Клінтон. Листи переважною більшістю стосуються моніторингу ситуації під час виборів 2012 року.

Швидкий пошук у базі не виявив аналітичних чи викривальних листів.

Витік стався з облікових записів семи ключових фігур національного комітету Демпартії США – директора з комунікацій Луїса Міранда (10770 електронних листів), фінансового директора Джордона Каплана (3797 листи), фінансового начальника штабу Скотта Комера (3095), фінансового директора стратегічних ініціатив Даніеля Перріша (1472), фінансового директора Аллена Закарі (1611), старшого радника Ендрю Райта (938) і фінансового директора по Північній Каліфорнії Роберта (Еріка) Стоу (751 повідомлень електронної пошти).

Читайте також:
Вибори у США: Клінтон збільшила рейтингову перевагу над Трампом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна