Вибори у США: Клінтон збільшила рейтингову перевагу над Трампом

 

Претендентка на пост президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон збільшила рейтинговий відрив від основного конкурента — республіканця Дональда Трампа.
Про це свідчать результати опитування NBC News/SurveyMonkey.

За даними соціологів, за колишнього держсекретаря, сенатора від Нью-Йорку Клінтон готові віддати свої голоси 49% виборців, а за мільярдера Трампа — лише 42%.

При цьому 54% американців незалежно від своїх партійних уподобань вважають, що Гілларі виграє вибори.

Колишня глава Держдепу скоротила відставання від Трампа в популярності серед білих американців і чоловіків: тиждень тому різниця становила 14%, тепер – 9%.
Водночас Клінтон значно випереджає Трампа серед поміркованих виборців – 58% проти 33%.

Опитування проводилося з 6 по 12 червня, в ньому взяли участь понад 10,6 тисячі американців, зокрема понад 9,3 тисячі зареєстрованих виборців.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Дональд Трамп і Гілларі Клінтон ще не обрані офіційними кандидатами від своїх партій, але за результатами праймеріз їх обрання безсумнівне.

Первинні вибори завершуються сьогодні, 14 червня, проведенням праймеріз демократів в окрузі Колумбія. Республіканці закінчили свої попередні голосування на тиждень раніше.

Республіканська партія формально назве свого кандидата в президенти на загальнонаціональному з’їзді 18-21 липня, Демократична – 25-28 липня.

Читайте також:
Після останнього “супервівторка” Клінтон оголосила себе першою жінкою – кандидатом у президенти США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна