Найєм, Лещенко і Заліщук вступили в “Демальянс”

 

Народні депутати з фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та позафракційна Вікторія Пташник увійдуть у партію “Демократичний альянс”. Про це сама Пташник повідомила “Українській правді“.

Сьогодні, 9 липня, у Києві відбувається з’їзд позачерговий з’їзд партії “Демальянс”, на якому планують ухвалити рішення щодо створення на її базі “платформи єднання” та запуску нової політичної сили.

В анонсі з’їзду “демальянсівці” обіцяли презентувати “новий підхід до будівництва «партії з відкритим кодом»”.

Нагадаємо, раніше Найєм, Лещенко, а також голова “Демальянсу” Василь Гацько анонсували створення на базі цієї партії нової, ліберальної право-центристської політичної сили.
На з’їзді планується затвердити новий статут і програмні документи оновленої політичної сили та узгодити всі питання щодо ребрендингу.

“Для системних і незворотних змін завзяття й зусиль однієї людини недостатньо. Для цього потрібна команда – партнери і соратники, об’єднані однією метою”, – так пояснив свої мотиви вступити в “Демальянс” Мустафа Найєм.

Він розповів, що ніколи не був членом партії і впродовж тривалого часу “ставився до членства в партії з іронією і легкою зневагою – як до чогось, що обмежує свободу, накладає зобов’язання”.

“Але один в полі не воїн. Завдання, які я і наше покоління ставимо перед собою, вимагають об’єднання зусиль багатьох людей, без довіри до яких рухатися вперед неможливо”, – зрозумів Найєм.

Він наголосив, що “Демальянс” – це для нього “не випадковий і не технологічний вибір”.

“У команді багато людей, яких я знаю і підтримував протягом останніх семи-восьми років. Разом зі мною в партію вступило безліч інших людей, яким я довіряю, і незабаром вони самі повідомлять про свій вибір”, – зазначив нардеп.

Найєм також повідомив, що у зв’язку із вступом в партію написав заяву про складення повноважень заступника голови фракції БПП.

“Вважаю некоректним залишатися на цій посаді, перебуваючи в лавах іншої партії”, – пояснив парламентарій.

Читайте також:
Лещенко і Гацько створюють нову ліберальну партію на базі “Демальянсу”

У новій партії Лещенка розповіли, в кого братимуть гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна