Найєм: З’їзд нової партії на базі “Демальянсу” відбудеться 9 липня

 

З’їзд нової ліберальної право-центристської політичної сили, яка створюється на основі партії “Демократичний альянс”, відбудеться 9 липня. На форумі затвердять новий статут і програмні документи партії, узгодять усі питання щодо ребрендингу.
Про це в “програмному” дописі на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив народний депутат від БПП, журналіст Мустафа Найєм, який бере участь у новому політичному проекті.

Нагадаємо, раніше створення такої партії анонсували голова “Демальянсу” Василь Гацько та нардеп від БПП Сергій Лещенко.

“Дата публічної презентації ідеології та програмних цілей буде оголошена за результатами з’їзду. На даний момент рамковим документом є раніше опублікований Маніфест групи “Реформи мають бути справжніми“, – розповів Найєм, порадивши з усіх питань співпраці звертатись до найближчої організації “Демальянсу”.

“Я прекрасно усвідомлюю ваше розчарування політиками і політикою. Це не вина нашого покоління, а наслідок двох десятиліть системної дискредитації політики як частини суспільного життя і необхідного інструменту управління державою.
Так, ми всі, і громадянське суспільство в першу чергу дало поштовх Майдану. Але політична система й система державного управління, як і раніше, хвора на недуги, якими страждала всі попередні 25 років. З тією лише різницею, що чинити опір їм стали трішки більше, а єдиний осередок інфекції змінився множинними ерозіями.

Ми можемо ще довго чортихатися, плюватися і зневажати політиків та політику, але людство не придумало інших інструментів – суб’єктами політичного життя є партії, а не оптимісти, групки реформаторів і цивільні платформи.

Півтора роки тому, на перших позачергових виборах нам не залишили вибору: коротка кампанія, відсутність ресурсів, досвіду і відповідного законодавства не дозволили інституціоналізувати сили Майдану і взяти повноцінну участь у політичній боротьбі.
Нам потрібно було пройти цей етап, щоб отримати свій досвід. Сьогодні ми вирішили об’єднати наші зусилля”, – пише Мустафа Найєм.

Звертаючись до “однодумців, які об’єдналися в інші команди”, активіст зазначає: “Так, у нас є розбіжності, але вони стосуються швидше підходів, а не цілей. Безумовно, такий поділ зусиль неправильний і неефективний… Тому ми були і залишаємося відкритими до будь-якого формату переговорів, співпраці та вироблення спільних підходів і правил для об’єднання”.

“Шлях буде складним, але я вірю, ні, я ЗНАЮ, що ми переможемо. І навіть раніше, ніж сподіваються наші прихильники, і набагато раніше, ніж побоюються наші вороги”, – резюмує Найєм.

Нагадаємо, раніше такий політичний проект замислювався на базі “Руху за очищення” за участю Міхеїла Саакашвілі. Однак після невдалої березневої кампанії зі збору мільйона підписів проект було “заморожено”.

Маніфест “Реформи мають бути справжніми” в березні, зокрема, підписали:
Вікторія Войціцька
Андрій Герус
Владислав Голуб
Олексій Гончарук
Юрій Гусєв
Олег Деревянко
Андрій Длігач
Андрій Журжій
Світлана Заліщук
Юлія Клименко
Іванна Климпуш-Цинцадзе
Світлана Коломієць
Руслан Корж
Георгій Логвинський
Оксана Маркарова
Ярослав Маркевич
Наталія Микольська
Олексій Мушак
Мустафа Найєм
Максим Нефьодов
Володимир Омелян
Валерій Пекар
Сергій Петухов
Вікторія Пташник
Владислав Рашкован
Анна Романова
Владислава Рутицька
Олексій Рябчин
Наталія Севостьянова
Олексій Скрипник
Олена Сотник
Григорій Шверк
Альона Шкрум

Читайте також:
Сакварелідзе створює нову політичну партію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна