Лещенко і Гацько створюють нову ліберальну партію на базі “Демальянсу”

 

Нова партія, що створюється на базі “Демократичного альянсу”, буде фінансуватися представниками малого і середнього бізнесу, а також на пожертви громадян. Про це розповів у суботу глава партії “Демальянс” Василь Гацько в ефірі “Громадського радіо”.

“Люди, які збираються сьогодні, прагнуть створити партію, незалежну від олігархів. Вона буде спиратися на малий і середній бізнес, на пожертвування громадян, яких не буде в таких великих кількостях, але цього буде достатньо для того, щоб проводити кампанії й перемагати”, – сказав Гацько.

За його словами, нова політична сила об’єднає людей, близьких до центризму і правоцентризму. “І ліберали, і помірні консерватори можуть бути в нашій партії. Там не може бути лівих”, – зазначив глава “Демальянсу”.

Водночас депутат від БПП Сергій Лещенко в ефірі каналу “112 Україна” підтвердив, що зараз іде процес “об’єднання великого пласта молодих людей, які шукають, як вивести Україну з цього олігархічного корупційного болота, в якому вона знаходиться 25 років” .

За його словами, серед цих людей є депутати-єврооптимісти, колишні співробітники прокуратури, діючі та колишні депутати, члени “Реанімаційного пакету реформ”, “Нової країни”, аналітичних організацій.

“Партія “Демократичний альянс” є базою для цієї платформи. Це праволіберальна сила, яка відстоює принципи вільного ринку, приватизації, прав людини, недискримінації і т.д.”, – сказав Лещенко.

Він висловив упевненість, що в суспільстві є запит на таку політичну силу і що вона має всі шанси на проходження в парламент.
На думку депутата, не менше 10% громадян України підтримують ліберальні ідеї.

Читайте також:
Василь Гацько: “Саакашвілі може стати криголамом і клеєм”. Інтерв’ю “Новинарні”

Рух Саакашвілі: Щось ми робимо не так. Бракує промоції й підтримки молоді

“Партія Саакашвілі”: пауза після проміжної поразки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна