Колишній очільник ВМС України, який зрадив Батьківщину, очолив Балтфлот РФ

 

Колишній перший заступник командувача Військово-морських сил України Сергій Єлісєєв, якого обвинувачують у державній зраді і дезертирстві, очолив Балтійський флот Росії.
Про це пише російське видання “Фонтанка”, посилаючись на власні джерела.

“Замість відправленого у відставку віце-адмірала Віктора Кравчука тимчасово командує Балтійським флотом, за інформацією джерел “Фонтанки” на Балтфлоті, віце-адмірал Сергій Єлісєєв, що раніше займав посаду заступника командувача”, – зазначається видання.

Вказується, що Єлісєєв став “єдиним воєначальником, якого не торкнулася влаштована міністром оборони Сергієм Шойгу кадрова “чистка” на Балтфлоті”.

“Фонтанка” вказує, що призначення Єлісєєва тимчасове.

Як відомо, у серпні 2015 року колишньому першому заступнику командувача ВМСУ України Сергію Єлісєєву вв Україні оголосили про підозру в дезертирстві й державній зраді.
21 червня 2016 року військова прокуратура Південного регіону України викликала його на допит.

Сергій Єлісєєв закінчив Калінінградське військово-морське училище (факультет артилерійського і зенітно-ракетного озброєння) в 1983 році. Після розпаду СРСР мешкав у Севастополі (провулок Античний, буд. 6, кв. 51), служив в українських ВМС, останні 14 років був заступником командувача флоту України, певний час був в.о. командувача ВМСУ.

Під час окупації Криму Росією віце-адмірал Єлісєєв порушив присягу і перейшов на бік ворога, ставши на службу у ВМФ Росії. З липня 2014 року переведений на Балтфлот, де був заступником командувача з озброєнь.

Читайте також:
НАТО б’є на сполох: іспанський порт став базою ВМФ Росії в Середземномор’ї

Росія на Баренцевому морі випробовує крилаті ракети для субмарин Севастополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна