Росія на Баренцевому морі випробовує крилаті ракети для субмарин Севастополя

 

У Росії випробовують бойові системи нових підводних човнів, які будуть введені до складу Чорноморського флоту.
За повідомленням Головного управління розвідки МОУ, учора, 6 травня, з акваторії Баренцового моря екіпаж дизель-електричного підводного човна “Старый Оскол” проекту 636.3 “Варшавянка” виконав пуск крилатої ракети морського базування. Постріл було здійснено з підводного положення з універсального корабельного стрільбового комплексу “Калібр-ПЛ” (дальність пуску – 1200 км) по цілі на полігоні “Чижа”, що на півострові Канін Ніс в Архангельській області.

За даними ГУР, на озброєння 4-ї окремої бригади підводних човнів Чорноморського флоту мають надійти шість дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3.

Наразі ЧФ передано п’ять підводних човнів: “Новороссийск” і “Ростов-на-Дону” (перебувають в окупованому Севастополі); “Старый Оскол”, “Краснодар”, “Великий Новгород” (перебувають на випробуваннях).
Передача шостого підводного човна – “Колпино” – запланована до кінця 2016 року.

Читайте також:
“ДНР” створює власний військово-морський флот, випрошуючи катери в Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна