Глави урядів України й ФРН обговорили наступні кредити та інвестиції

 

Німеччина бачить дії України в напрямку реформ, і це створює умови для надання їй кредитів задля підтримки поточного курсу. Таку заяву зробила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом у Берліні сьогодні, 27 червня.

Також Меркель зазначила, що “зараз Україна на важкому повільному шляху до повернення економічних відносин з Німеччиною, зокрема в рамках торгівельно-промислової палати”.

Вона додала, що в Німеччині розуміють, “наскільки важкою була ситуація”.

Ангела Меркель повідомила, що між сторонами були перемовини щодо проведення в Києві економічної конференції восени цього року.

Про те, що у жовтні в Києві відбудеться Друга спільна інвестиційна конференція та запрацює Німецько-Українська торговельно-промислова палата, за підсумками зустрічей у столиці ФРН заявив Володимир Гройсман.
За його словами, це “створить реальний, дієвий механізм щодо зміцнення економічних зв’язків України та Німеччини”.

Прем’єр-міністр зауважив, що Німеччина – лідер за обсягом інвестицій в Україну, та закликав представників німецького бізнесу активізувати інвестиційну діяльність.

“Повідомлення для німецького бізнесу є наступним: ми дуже зацікавлені в тому, щоби бізнес в Україні був успішним”, – сказав Гройсман.

“Найголовніше, що має зробити сьогодні уряд [України], – це забезпечити зростання національної економіки, підвищення доходів людей. Ми маємо великий потенціал розвитку. І я думаю, що  поглиблення наших стосунків в економічній площині із Німеччиною та залучення німецького бізнесу для інвестування і продовження інвестування в українську економіку є дуже важливими пріоритетом нашої діяльності”, – підкреслив Володимир Гройсман.

За повідомленням прес-служби Кабміну, Гройсман поінформував канцлера Німеччини про перші кроки українського уряду щодо досягнення макроекономічної стабільності, зокрема в напрямках дерегуляції, реформи енергетичного ринку, початку приватизації державних підприємств та реформи державної служби.

За його словами, на порядку денному уряду – ефективна боротьба з корупцію. Також український парламент дав старт судовій реформі, нагадав прем’єр.

“Це кроки, які будуть створювати належні умови для захисту прав громадян, захисту інвестицій і нормальних, належних умов для ведення бізнесу в Україні”, – заявив Володимир Гройсман.

Читайте також:
Меркель визнала, що в нинішніх умовах вибори на Донбасі неможливі

Меркель пообіцяла Гройсману допомогти з “безвізом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна