По Києву пронесли найбільший у світі кримськотатарський прапор

 

У неділю ввечері 26 червня кілька сотень активістів пройшлися по центру Києва з кримськотатарським прапором рекордних розмірів. Організатори акції кажуть, що цей прапор кримських татар є найбільшим у світі, повідомляє сайт “Крим.Реалії”.

Полотнище 39 метрів завдовжки і 6 метрів завширшки, зшите з 40 звичайних прапорів з тамгою, привезли з Туреччини спеціально до свята – Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня.

На чолі колони йшов уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, багаторічний голова Меджлісу.

“Кримськотатарський прапор – це зараз символ опору окупації, причому не тільки для кримських татар, а й для всіх національностей, які борються за звільнення Криму. Одночасно він зараз символ консолідації українського народу з кримськотатарським співтовариством у боротьбі за звільнення Криму”, – зазначив в коментарі журналістам Мустафа Джемілєв.

До акції також приєдналися також нинішній голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, кримчанин і колишній політв’язень Геннадій Афанасьєв, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.
Серед учасників ходи були кримські татари, які приїхали з Криму, а також зі Львова, Анкари, Стамбула.

На майдані Незалежності хода переросла в мітинг з концертом, який почався з виконання гімнів України та кримськотатарського народу.

День кримськотатарського прапора почали відзначати кілька років тому в Криму. Датою святкування був обраний перший день ІІ Курултаю кримськотатарського народу, який пройшов 26-27 червня в Сімферополі в 1991 році.

Нагадаємо, раніше сьогодні на Майдані відбулася акція на підтримку арештованих Росією кримських мусульман.

Читайте також:
Чубаров розповів, як працюватиме Меджліс після заборони окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна