Суд арештував Кацубу на 2 місяці, сума застави – 450 млн. грн.

 

Голосіївський районний суд Києва арештував колишнього заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Олександра Кацубу на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 450 мільйонів гривень.

Таке рішення суд ухвалив за клопотанням Генеральної прокуратури в ніч із п’ятниці на суботу, 18 червня, повідомляє прес-служба ГПУ.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко у “Фейсбуці” повідомив, що суд виніс рішення щодо запобіжного заходу для Кацуби о 6:42 ранку.

“За 8 днів – три арештовані у справі Курченка на підставі дозібраних доказів. Хочу висловити слова подяки прокурорам (які не спали 26 годин) і суддям. Їхня цілодобова чесна і принципова позиція відновлює віру в справедливість і закон”, – написав Луценко.

Як повідомляла Новинарня, Олександра Кацубу затримали напередодні, 17 червня, у справі компанії “Газ Україна 2020” за статтями Кримінального кодексу 255 (створення злочинної організації) і 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Ідеться про причетність компанії “Газ Україна 2020” до розкрадання бензину “Нафтогазу України” на 500 млн. грн.

Компанія “Газ Україна 2020” входила в групу олігарха Сергія Курченка “Газ Україна 2009”. Раніше був затриманий інший соратник Курченка, керівник компанії “СЄПЕК” Андрій Кошель, а також колишній заступник міністра економічного розвитку в уряді Миколи Азарова Олександр Сухомлин.

Читайте також:
Соратника Курченка арештували на два місяці під рекордну заставу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна