Соратника Курченка арештували на два місяці під рекордну заставу. ВІДЕО

 

Голосіївський районний суд Києва постановив заарештувати на два місяці Андрія Кошеля, колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Сергія Курченка.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, рішення суду від 14 червня передбачає право Кошеля внести заставу у розмірі 200 мільйонів гривень.
Таким чином, у разі несплати застави Кошель перебуватиме в СІЗО до 10 серпня.

Судячи з усього, це рекордний розмір застави. Для порівняння: минулої п’ятниці, 11 червня, той самий Голосіївський райсуд заарештував іншого фігуранта “справи Курченка”, колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Олександра Сухомлина, з правом внесення застави в розмірі 100 млн. грн.

“Вказану особу (Кошеля) затримано 12 червня 2016 року під час спроби перетину державного кордону України на території Львівської області у пункті пропуску «Краковець» слідчим Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками ЦСО «Альфа» управління Служби безпеки у Львівській області, групою оперативників ГУ «К» СБУ та співробітниками прикордонної служби», – нагадали в ГПУ.

Кошеля підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та створенні злочинної організації.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з “Сім’єю” колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній “Нафтогаз” та “Укргазвидобування”, а також Національного банку України.
Компанії групи СЄПЕК Сергія Курченка викуповували практично весь обсяг скрапленого газу на аукціонах держкомпанії “Укргазвидобування” впродовж кількох років.

Читайте також:
У затриманого соратника Курченка вилучено нагородну зброю від Путіна. ФОТО

ГПУ арештувала екс-чиновника часів Януковича Сухомлина. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна