У ЗСУ – один загиблий: комбат “Мауглі”. Уперше за тривалий час бойовики застосували “Град”

 

Протягом минулої доби, 27 травня, в районі проведення антитерористичної операції один український військовий загинув, жоден не був поранений. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, боєць ЗСУ загинув на Маріупольському напрямку під час зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків.

Як повідомив у “Фейсбуці” військовий журналіст Олександр Шульман, загиблий – один із командирів із 72-ї окремої механізованої бригади.

“Війна триває… Потрапили в засідку ДРГ наші хлопці. Був бій, рашистів відігнали. Троє поранених, один, поки везли до шпиталю, помер. Це був комбат-3 72 омбр Андрій Жук (позивний “Мауглі”), – написав він.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” редактор видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов, прощання з 36-річним командиром 3-го батальйону 72-ї білоцерківської мехбригади Андрієм Жуком відбудеться на Майдані в Києві 29 травня о 15:00.

“Загинув учора в бою з розвідгрупою противника під Волновахою. Його солдати залишилися живі. А він пішов першим і прийняв вогонь на себе”, – розповів Бутусов.

За повідомленням прес-служби штабу АТО, проросійські незаконні збройні формування продовжують грубо порушувати режим припинення вогню. “Вночі бойовики застосовували й важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями”, – зазначили в штабі.

Всього минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по українських підрозділах.

Найгарячіше минулої ночі було на Маріупольському напрямку. По позиціях Збройних сил України в районі Новотроїцького бойовики декілька разів відкривали вогонь із 82-мм та 120-мм мінометів, а також уперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град”. На тій же ділянці лінії розмежування російсько-терористичні бандформування декілька разів гатили з мінометів калібру 120 мм та потужних 152-мм артилерійських систем по наших укріпленнях біля селища Миколаївка.

Позиції Збройних сил України поблизу Широкиного та Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів.

Окрім того, вчора ввечері на Маріупольському напрямку відбулось бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника. У результаті вогневого контакту ворожа ДРГ відступила. Очквидно, саме в цьому бою загинув боєць ЗСУ.

На Донецькому напрямку позиції ЗС України південніше Авдіївки вчора ввечері бандити вкотре обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, а також мінометів калібру 82 мм та 120 мм.

Поблизу Зайцевого загарбники також били по опорних пунктах сил АТО з 82-мм мінометів.

Наші позиції в районі Мар’їнки та Красногорівки декілька разів опинились під ворожим вогнем зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів.

На Луганщині проросійські банди знову відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та озброєння БМП поблизу Станиці Луганської. На тому ж напрямку з автоматичних станкових гранатометів окупанти били по укріпленнях сил АТО неподалік Попасної.

Не припинили бойовики грубо порушувати “режим тиші” і з початку цієї доби, 28 травня. Від півночі до 6:00 ранку було зафіксовано 14 обстрілів позицій ЗС України вздовж усієї лінії розмежування сторін.
Зокрема, поблизу Опитного та Авдіївки окупанти застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм.

Читайте також:
У день найбільших втрат в АТО загинули не 7, а 11 українських воїнів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна