У день найбільших втрат в АТО загинули не 7, а 11 українських воїнів, – ЗМІ

 

У день найбільших втрат Збройних сил України в АТО за останній рік – 23 травня – загинуло не сім, а загалом 11 військовослужбовців ЗСУ. Такі дані з посиланням на свої джерела навіть у соцмережі редактор сайту “Цензор.нет” Юрій Бутусов.

За його словами, четверо поранених бійців померли під час евакуації.

“Писав про втрати на фронті 23 травня. Дійсно найважчий день за рік. На жаль, інформація про 7 загиблих виявилася неповною. Облік загиблих йде за двома напрямками – через управління цивільно-військового співробітництва Генштабу та через медичний департамент Міноборони, якому підпорядковані шпиталі. Генштаб дійсно евакуював 7 тіл. Але під час евакуації і в шпиталях загинули ще 4 наших воїнів”, – написав Бутусов.

За його словами, “найбільші втрати – не менше 4 воїнів – це район Авдіївки”.

Журналіст також зауважив, що слід зібрати поіменні підтвердження цих втрат. “Загиблі не повинні бути статистикою, їх треба знати по іменах”, – констатував Бутусов.

Нагадаємо, за підсумками боїв та обстрілів 23 травня в зоні антитерористичної операції секретар Радбезу Олександр Турчинов заявив: “…Сім українських військовослужбовців загинули, дев’ять отримали поранення. Це найбільша кількість втрат за останній рік”.

Ці самі цифри підтвердив штаб АТО.

Читайте також:
Кривава помста ЗСУ за день найбільших втрат: більше 20 “сепарів” у моргах і лікарнях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна