Апеляційний суд таки залишив у поліції скандального Мамку

 

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва щодо поновлення в правоохоронних органах одіозного екс-заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамки.

Таким чином, суддівська колегія у складі головуючого Андрія Коротких, Олени Ганечко та Наталії Літвіної не задовольнила апеляцію Національної поліції на рішення суду першої інстанції. Про це “Новинарні повідомив адвокат Олег Волошинович, який представляв у суді Нацполіцію.

За словами Волошиновича, НПУ подаватиме касаційну скаргу на це рішення у Вищий адміністративний суд України.

За неофіційними даними з джерел Новинарні, юристи НПУ від початку розраховували на перемогу саме у Вищому адмінсуді.
На справедливий розгляд справи в судах першої та другої інстанції особливих надій не покладали з огляду на тісний зв’язок суддів зі старою міліцією й передусім її високопоставленими представниками.

Раніше голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що суди зводять нанівець реформу поліції: “Я відчуваю реванш міліції, реванш тих співробітників, які не пройшли переатестацію. (…) Я дуже боюся, що стара суддівська система зробить усе, щоб знищити реформу поліції”, – зазначила вона.

Нагадаємо, 7 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив у повному обсязі позов Мамки, який оскаржував своє звільнення з посади в оновленій Національній поліції.

Відповідачами у справі виступали Нацполіція, її голова Хатія Деканоїдзе та Центральна атестаційна комісія (ЦАК) НПУ.

Адвокати Нацполіції та ЦАК оскаржили це рішення в Київському апеляційному адмінсуді. Перше засідання в цій справі відбулося 12 травня. Тоді суддівська колегія заслухала представників НПУ, ЦАК та Григорія Мамки й оголосила перерву для вивчення додаткових матеріалів справи.

Станом на першу половину травня в судах різних регіонів України розглядалося близько 900 судових позовів від колишніх працівників МВС, які не пройшли переатестацію й вимагають поновити їх на посадах.

Григорій Мамка був одним із перших представників “старої міліції”, який поновився на посаді в Нацполіції через суд.

Після цього глава НПУ Хатія Деканоїдзе пообіцяла переводити служити на Донбас усіх колишніх “ментів”, що повернулися в поліцію таким шляхом.

І першим таким переведеним виявився Мамка. Як повідомила Деканоїдзе, він був переведений в Авдіївку.
Однак очільник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін заявив, що у прифронтовій Авдіївці Мамка пробув не більше одного дня.

Згодом з’ясувалося, що Мамка оскаржив у судовому порядку рішення голови Нацполіції про направлення його на службу в Донецьку область.

Читайте також:
Мамчин син. Суд “валить” реформу поліції, поновлюючи ще одного одіозного “мента”

Київський суд розглядає позов, що може скасувати реформу поліції. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна