Апеляційний суд оголосив перерву в слуханні за скаргою Нацполіції щодо поновлення одіозного Мамки

 

Київський апеляційний адміністративний суд оголосив перерву до 26 травня у розгляді апеляції Національної поліції на рішення суду першої інстанції щодо поновлення в правоохоронних органах одіозного екс-заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамки.

Як повідомляла НовинарняОкружний адміністративний суд Києва 7 квітня задовольнив у повному обсязі позов Мамки, який оскаржував своє звільнення з посади в оновленій Національній поліції.

Мамка, зокрема, вимагав: визнати протиправними дії Національної поліції щодо проведення його атестації; скасувати висновок Центральної атестаційної комісії НПУ щодо невідповідності його займаній посаді та звільнення його зі служби в поліції через службову невідповідність; поновити його на посаді заступника начальника Головного слідчого управління – начальника управління Національної поліції України з 08 лютого 2016 року.

Відповідачами у справі виступали Нацполіція, її голова Хатія Деканоїдзе та Центральна атестаційна комісія (ЦАК) НПУ.

Адвокати Нацполіції та ЦАК оскаржили це рішення в Київському апеляційному адмінсуді. Перше засідання в цій справі відбулося сьогодні, 12 травня. Суддівська колегія у складі головуючого Андрія Коротких, Олени Ганечко та Наталії Літвіної заслухала представників НПУ, ЦАК та Григорія Мамки, і оголосила перерву для вивчення додаткових матеріалів справи.
Наступне засідання відбудеться 26 травня о 15:15, за адресою вул. Московська 8, корп. 30.

Як повідомивНовинарні” перший заступник начальника правового департаменту Нацполіції Микола Грінцов, який представляє позицію НПУ, зокрема, у справі Мамки, загалом у різних регіонах України розглядається близько 900 судових позовів від колишніх працівників МВС, які не пройшли переатестацію й вимагають поновити їх на посадах.

Григорій Мамка був одним із перших представників “старої міліції”, який поновився на посаді в Нацполіції через суд.

Після цього глава НПУ Хатія Деканоїдзе пообіцяла переводити служити на Донбас усіх колишніх “ментів”, що повернулися в поліцію таким шляхом.

І першим таким переведеним виявився Мамка. Як повідомила Деканоїдзе, він був переведений в Авдіївку.
Однак очільник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін заявив, що у прифронтовій Авдіївці Мамка пробув не більше одного дня.

Згодом з’ясувалося, що Мамка оскаржив у судовому порядку рішення голови Нацполіції про направлення його на службу в Донецьку область.

Читайте також:
Мамчин син. Суд “валить” реформу поліції, поновлюючи ще одного одіозного “мента”

Київський суд розглядає позов, що може скасувати реформу поліції. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна