Адвокат: Список Савченко – актуальний. І є росіяни, яких ще можна міняти на українських в’язнів

 

Після того, як Надію Савченко повернули в Україну, “список Савченко” залишається актуальним.
Про це на прес-конференції в Києві 26 травня заявив російський адвокат Савченко Марк Фейгін, маючи на увазі затверджений РНБО перелік російських чиновників і силовиків, щодо яких застосовуються персональні санкції на підставі їх причетності до незаконного викрадення і засудження військової ЗСУ, народного депутата Україна Надії Савченко.

“Від того, що Савченко видали, сам список не втрачає актуальності. Його можна коректувати, [змінювати] його назву, змінювати кількість прізвищ. Але актуальність цього санкційного списку не втрачається”, – сказав адвокат.

“Я думаю, що його можна переформатувати, і до моменту, поки всі політв’язні не повернуться в Україну, треба над цим документом працювати, складати, імплементувати його в країнах, які вимагають від Росії виконання і Мінських угод, і дотримання міжнародного законодавства у відношенні України, й окупації Криму”, – зауважив Фейгін.

 

Крім того, Марк Фейгін розповів, що в Україні є ще полонені російські військові, яких можна обміняти на решту ув’язнених в Росії українців, які залишаються за ґратами після звільнення Савченко.

“Я точно знаю, що тут є ще російські військові, які потрапили в полон унаслідок бойових дій на Донбасі… Обмінний матеріал є. Переговори вести можна”, – наголосив правник.

При цьому Фейгін порадив з уточнюючими запитаннями звертатися до президента Петра Порошенка.

Адвокат Савченко переконаний, що слід обмінювати не окремо кожного ув’язненого українця, як це було у випадку із Савченко, а всіх разом. 

Марк Фейгін визнав, що випадок із Савченко є унікальним. “Помилування через прохання родичів [загиблих російських журналістів] – такого ще не було. Це нова практика”, – сказав юрист.

Фейгін зазначив, що наразі неможливо спрогнозувати, чи погодиться президент РФ Путін звільнити інших українців.
Наприклад, як зазначив адвокат, Путін може відмовитись через те, що звільнення Савченко не призвело до пом’якшення санкцій проти Росії.

Також Фейгін наголосив, що в РФ немає закону про помилування.

Читайте також:
Путін заявив, що до обміну Савченко дуже доклався Медведчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна