Нове в практиці ВР: щоб зробити Луценка прокурором, сьогодні на сьогодні видали “Голос України”

 

Щоб мати змогу проголосувати за призначення Юрія Луценка генеральним прокурором уже сьогодні, 12 травня, одразу після прийняття парламентом на ранковому засіданні закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України” (№4645) його підписали голова ВР Андрій Парубій, а за ним – президент Петро Порошенко.

Після того зміни до закону про прокуратуру були оприлюднені у спеціальному випуску парламентської газети “Голос України”, що вийшов друком приблизно о 15:20 і датований сьогоднішнім днем – 12 травня 2016 року.

Такого в парламентській практиці України раніше не було – видавати спеціальну газету з потрібним законом у день голосування, щоб мати змогу цього ж дня провести наступне голосування на підставі цього закону.

Фото примірників “Голосу України” у соцмережі оприлюднив народний депутат від БПП Володимир Ар’єв.

“Ого! Закон про прокуратуру вже опублікований у спецвипуску “Голосу України”, – прокоментував він.

Голос України 12 травня 2016 - спецвипуск про прокуратуру

Голос України 12 травня 2016 - спецвипуск про прокуратуру 1

Паралельно у Верховній Раді зареєстровано проект постанови №4654 про надання згоди ВР президентові на призначення Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора.

Як інформує сайт парламенту, проект вже передано на розгляд керівництву Ради, передано в тираж та направлено на розгляд Комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

Також у перерві між засіданнями ВР трибуну в сесійній залі заблокували депутати від Блоку Порошенка, щоб не дати знову зробити це нардепам із фракції Ляшка (доти депутати РПЛ блокували трибуну третій день поспіль).

Олег Ляшко, якого навмисно затримали на вході до сесійної зали, назвав це “політичним шулерством”.

Нагадаємо, 10 травня перша спроба ухвалити “закон Луценка” провалилася. Всупереч регламенту ВР 11 травня було внесено на розгляд аналогічний законопроект.
Закон ухвалили після того, як до ради було мобілізовано й відкликано з відряджень максимальну кількість депутатів фракцій коаліції. Також внаслідок політичних торгів влада залучила до голосування олігархічні фракції “Відродження”, “Воля народу”, частково “Опозиційний блок”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна