У Раду аврально внесли новий законопроект під Луценка-генпрокурора

 

До Верховної Ради України внесено проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України” (№4645).
Текст законопроекту розміщений на сайті парламенту. Його авторами є депутати від БПП Віктор Король та від “Народного фронту” – Сергій Драюк.

Це черговий законопроект, який дозволить очолити Генпрокуратуру політикові без вищої юридичної освіти, зокрема голові фракції Блоку Порошенка у ВР Юрію Луценку.
Нагадаємо, вчора ввечері, 10 травня, схожий законопроект не набрав більшості голосів Ради.

Новим законопроектом пропонується в законі “Про прокуратуру” передбачити, що на посаду генпрокурора може бути призначений громадянин України, який, зокрема, має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.

Чинним законодавством передбачено, що генпрокурор повинен мати вищу юридичну освіту; стаж роботи у сфері права не менш як 10 років.

Законопроект 4645 передбачається розглянути вже сьогодні на засіданні Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, сам Юрій Луценко говорить, що йдеться “не про те, хто буде новим генпрокурором”, а про те, чи можливо реформувати “радянського монстра” Генпрокуратури, залучивши до її керівництва людей не з самої корумпованої системи.

Учора стало відомо, що робочий візит президента Петра Порошенка на антикорупційний форум до Великої Британії, який анонсувався на 11-12 травня, перенесено “у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола обрання нового генерального прокурора та несхваленням парламентом законів, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом”.

Читайте також:
Деканоїдзе: Крім поліції, потрібно реформувати суди і прокуратуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна