“Євробачення” переглянуло попередню заборону прапора кримських татар

У Європейській мовній спілці (European Broadcasting Union) заявили, що нові правила пісенного конкурсу “Євробачення” із забороною регіональних прапорів і “спірних територій” були чорновою версією та їх оприлюднили помилково.

За повідомленням EBU, згадані у ЗМІ нові правила використання прапорів на пісенному конкурсі була “не остаточною версією” політики організаторів конкурсу, пише “Німецька хвиля”.

“Цей документ не був призначений для публікації, – йдеться у заяві EBU. – Організатори розуміють та визнають чутливість представлення невичерпного переліку прапорів організацій та територій, кожна з яких має зовсім інший характер. Організатори перепрошують усіх, кого перелік міг образити”.

Як відомо, оприлюднена у ЗМІ версія правил містила заборону приносити прапори спірних територій, локальні, регіональні та провінційні стяги. Серед прикладів було вказано прапор кримських татар.

Представницею України на “Євробаченні” в Стокгольмі є кримська татарка Джамала з піснею про депортацію кримськотатарського народу.
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що організатори “Євробачення” мали право на таке рішення, і закликав зосередитись на підтримці виступу Джамали голосами жителів країн – учасниць конкурсу.

“Євробачення-2016” пройде у Стокгольмі 10-14 травня.

Читайте також:
Джамала, Приходько, Матвієнко: хто поїде на “Євробачення-2016” від України?

У Львові заборонили концерти артистів, які гастролюють в Криму і Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна