Савченко виходить із сухого голодування за допомогою дитячого харчування в баночках

 

Українська військова Надія Савченко, яка перебуває в СІЗО Новочеркаська Ростовської обалсті, після закінчення сухого голодування майже повернулася до нормального режиму харчування. Про це після відвідування українки розповів телеканалу “112 Україна” адвокат Марк Фейгін.

За словами захисника, Савченко почувається добре і “майже відійшла після голодування”. Вона відчутно схудла, проте вага її “цілком нормальна”.

“Вона вже практично повернулася [до нормального режиму харчування], вона тверду їжу не їсть. Дитяче харчування в баночках вона зараз їсть для того, щоб налагодити травлення. Я думаю, що в найближчий тиждень, [найближчі] дні вона буде нормально харчуватися, нормально себе почувати”, – сказав адвокат.

Також Фейгін повідомив, що Надія Савченко передала через нього вітання українцям із Великоднем.

Учора в інтерв’ю українським телеканалам президент Петро Порошенко заявив, що очікує повернення Савченко в Україну протягом декількох тижнів. Порошенко зазначив, що в телефонній розмові узгодив з президентом РФ Володимиром Путіним звільнення льотчиці.
“Вперше під час цієї розмови ми отримали світло в кінці тунелю. Адже було домовлено про алгоритм вирішення цієї проблеми, домовлено про попередні терміни, і я про цих термінах розповів і мамі (Савченко), і сестрі, і тим моїм представникам, які займаються координацією цих дій”, – сказав Порошенко.

Читайте також:
Порошенко поговорив із Савченко по телефону. Вона припиняє голодувати

Він нагадав, що по телефону попросив українку припинити сухе голодування, щоб вона повернулася додому живою і здоровою.
“Я не буду про це говорити більше і звертаюся до політиків ні в якому разі зараз не втручатися в цей процес і не коментувати його. Адже кілька разів було до цього, коли саме необережні коментарі політиків шкодили справі і зсували рішення цього питання”, – додав глава держави.

Адвокат Марк Фейгін закликав не коментувати заяву Петра Порошенка про те, що Надія зможе повернутися в Україну протягом декількох тижнів, додавши, що він теж на це сподівається.

При цьому у своєму “Твіттері” Фейгін підкреслив, що до Великодня звільнення Савченко очікувати не варто, також як і до кінця травня.

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенів ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Читайте також:
Міністр юстиції розповів про “гібридний” алгоритм звільнення Савченко

Текст резолюції: ПАРЄ закликала не лише Росію, і не тільки звільнити Савченко

У Росії повідомили, коли відбудеться обмін Савченко на ГРУшників

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна