Концепцію батальйону кримських татар представили президенту і МВС

 

Концепція батальйону “Крим” розроблена і була представлена президентові Петру Порошенку і главі МВС Арсену Авакову. Про це повідомив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, інформує прес-служба БПП.

“Що стосується батальйону “Крим” або батальйону імені Номана Челебіджихана, як його ще називають, його концепція розроблена, представлена президенту, міністру внутрішніх справ. Ми сьогодні виходимо з того, що в складі МВС України має бути підрозділ, в якому б служили громадяни України – вихідці з Криму”, – зазначив він.

За словами Чубарова, “там повинні бути створені умови для віруючих людей, там повинна бути халяльна їжа, там разом із капеланом повинен бути імам”.
Під час деокупації Криму підрозділ забезпечуватиме громадський порядок на півострові в перші місяці його звільнення, охорону громадських будівель і органів влади, зазначив глава Меджлісу.

“Ми продовжуємо консультації з президентом, я дуже сподіваюся, що найближчим часом такий батальйон буде створено”, – резюмував Рефат Чубаров.

Нагадаємо, про створення “Кримбату” імені Номана Челебіджихана в системі Нацгвардії лідери Меджлісу розповідали ще в середині січня ц.р.

Читайте також:
Батальйон кримських татар “Аскер” офіційно запускається в травні

Окупаційна прокуратура в Криму розслідує створення батальйонів кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна