Батальйон кримських татар “Аскер” офіційно запускається в травні

 

Лідер акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що спільні патрулі громадського формування “Аскер” зі співробітниками поліції в Херсонському регіоні планують виставити у травні. Про він повідомив кореспонденту “Крим.Реалії”.

“Статут громадського формування офіційно зареєстровано в місцевих органах самоврядування, його члени мають для цього певні посвідчення. Вони протягом двох місяців проходили підготовку, в тому числі з можливими затримками злочинців”, – розповів Іслямов також в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За словами Іслямова, члени “Аскера” вже мають успішний досвід затримання правопорушників.

“Був випадок у готелі в Новоолексіївці, коли “Аскер” разом з ВДВ заарештували 12 осіб. “Аскер” звернув увагу на дві автівки та громадян у військовій формі,  які за лісосмугою переодягалися в цивільну форму. Хлопці спостерігали, що вони проїхали до Генічеська. Це були люди, які із Запоріжжя приїхали розбиратися з якимось місцевим підприємцем”, – зазначив Ленур Іслямов, який також є віце-президентом Світового конгресу кримських татар.

Пояснюючи місію “Аскера” на кордоні з окупованим Кримом, Іслямов сказав: “”Херсонська область зараз піддається такому інформаційному бомбометанню з боку російської влади! Новоолексіївські жителі зараз на власній шкурі відчули, що “русскій мір” до них дістався. Це сталося в формі терактів. Те, що починалося на Донбасі, Придністров’ї, дісталось тепер до Новоолексіївки. Проти нас іде агресор”.

Напередодні в селищі Новоолексіївка Генічеського району поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці.
Вибух, у результаті якого одна людина загинула й четверо отримали поранення, кваліфікований як терористичний акт, зазначає видання “Крим.Реалії”.

Ленур Іслямов переконаний, що теракт був спрямований саме проти кримських татар, оскільки вибух стався недалеко від мечеті.

Як повідомлялося, громадянське об’єднання “Аскер”, сформоване учасниками акції з цивільної блокади Криму, організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького і Чаплинського районів Херсонської області. Таке патрулювання підтвердив начальник поліції Генічеська Андрій Лещенко.

Читайте також:
Активісти “Аскера” на межі з Кримом – крок до деокупації півострова, – Іслямов

Окупаційна прокуратура в Криму розслідує створення батальйонів кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна