Прес-секретар Порошенка не дав вдруге “розвести” Банкову ФСБшним “пранкерам”

 

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що російські спецслужби намагалися організувати друк в американській газеті The New York Times фейкового інтерв’ю Петра Порошенка.
Про це речник глави держави написав на своїй сторінці в соцмережі.

“Російські спецслужби продовжують гібридну війну проти України. З допомогою фальшивого листа вони спробували організувати інтерв’ю американській газеті New York Times від імені президента України”, – повідомив він.

“На фальшивому бланку подали телефони та електронні адреси своїх агентів, провели переговори і навіть телефоном озвучили “відповіді” на питання. До честі газети, журналісти перевірили достовірність запису у справжній прес-службі [президента України], і фейкове інтерв’ю не потрапило на шпальти. Дякую їм за це”, – додав Цеголко.

Як видно з фото, у фейковому листі нібито від імені Порошенка до “Нью-Йорк таймс” ішлося:
“Мене глибоко засмутило те, що я прочитав у статті «Нездоланна корупція України» у вашому відомому виданні. Я вкрай розчарований, що така поважна газета як «Нью-Йорк таймс» вірить необґрунтованим чуткам і ведеться на провокації кремлівських зловмисників. У той час як українські патріоти невтомно працюють, щоб консолідувати всі прогресивні сили на Заході для захисту нашої країни від російської агресії, ваша газета пророщує зерна сумніву в серцях звичайних американських та європейських громадян, звинувачуючи уряд України у служінні корупції.

Звертаюся до вас із проханням про особисту телефонну розмову, в якій спробую переконати вас у необґрунтованості викладених у статті думок. Щиро сподіваюся продемонструвати, що я не «продукт старої системи», а лідер нового політичного руху, що бореться на знищення корумпованої пострадянської системи в Україні і впровадження в нашій країні демократичних західних цінностей. Із задоволенням відповім на будь-які запитання про поточну ситуацію в Україні, нашу боротьбу проти корупції та російської агресії, що триває. Даю слово бути повністю відкритим і щирим під час нашої телефонної розмови. Ви можете узгодити час і дату розмови з моїм прес-секретарем”.


 
Уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко у свою чергу зазначила, що про “дивні дзвінки з шанованого американського видання” Святослав Цеголко повідомив їй учора ввечері, коли коли вони обговорювали ситуацію з Надією Савченко.

“Варто тільки подякувати професійності журналістів, які подзвонили в прес-службу перевірити інфо. Інкаше речнику президента прийшлось би вже сьогодні спростовувати фейкові інтерв’ю. Вовани і лєксуси не дрємлють, разом зі своїми фсбшними кураторами. Інформаційна війна проти України триває. І не тільки інформаційна, а і справжня”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, 10 березня стало відомо про розіграш російськими пранкерами Вованом і Лексусом прес-секретаря президента України Святослава Цеголка та адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна. Вони поспілкувалися з Цеголком нібито від імені адвоката і через Фейгіна передали Савченко в СІЗО фейковий лист від Петра Порошенка, де йшлося про намір призначити її до складу нового уряду. Після цього ув’язнена припинила голодування.
Захисники Савченко заявили про руку ФСБ в цій операції.
Після такого проколу адміністрація президента України посилила роботу з російськими адвокатами Савченко.

На початку квітня Петро Порошенко втрапив у неприємну історію після публікації в The New York Times матеріалу про корупцію в Україні – він назвав статтю проявом “гібридної війни” Росії проти України, фактично обвинувативши авторитетне видання в замовній публікації.
Після розголосу з цього приводу Порошенко заявив, що його висловлювання щодо статті “Нездоланна корупція України” у “Нью-Йорк таймс” “неправильно інтерпретували”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна