Порошенко назвав звинувачення його в корупції з боку New York Times проявом “гібридної війни”

 

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Вашингтона назвав редакційну статтю найбільшої та найвпливовішої газети США The New York Times про проблему корупції в Україні, проявом “гібридної війни”.

“Мені відома ця стаття. Я хотів би чітко прокоментувати: на сьогоднішній день проти України ведеться гібридна війна, в тому числі через механізми поширення інформації, які дискредитують Українську державу”, – заявив Петро Порошенко.

Слід зазначити, що стаття під назвою “Нездоланна корупція України” на першій шпальті “Нью-Йорк таймс” відноситься до розряду editirial, тобто є не суб’єктивним поглядом певного автора, а редакційними матеріалом видання з капіталізацією понад 1,5 мільярда доларів.

Ключова цитата, що стосується українського керівництва, звучить так:
“…За цих обставин, містер Порошенко сприймає існуючу корупцію як ціну за невеликий простір для маневру. Але президент, прем’єр і парламент [України] повинні зрозуміти, що МВФ та держави-донори, в тому числі й США, не можуть і надалі фінансувати корумповане болото, якщо уряд не почне формування демократичної системи управління, яку українці вимагали в своїх протестах.
Президент Порошенко не може просто дозволити одному з приятелів генпрокурора Шокіна прокрастися на звільнене місце. Він повинен негайно поновити на посаді [заступника генпрокурора] Сакварелідзе й почати широку публічну дискусію щодо кандидатури нового керівника Генеральної прокуратури. Це потрібно для впевненості в тому, що новий генпрокурор отримає мандат винятково на реформи, а уряд буде його в цьому повністю підтримувати”.

Заява Порошенка, яка є або непрямим обвинуваченням “Нью-Йорк таймс” у продажності, або в заангажованості на користь Росії, викликала хвилю обурення в соцмережах, у середовищі журналістів та відгуках українських політиків.

Дно – це не заява Порошенка про те, що New York Times, мовляв, є учасником "гібридної війни проти України".Ад – це не …

Опубліковано Сергієм Сидоренком 2 квітня 2016 р.

 
Варто нагадати, що однією з головних цілей переговорів Порошенка у США було отримання кредиту розміром 1,335 мільярда доларів.

Читайте також:
Обама провів зустріч із Порошенком і пообіцяв $1 млрд. в обмін на уряд. ОНОВЛЕНО

Порошенко у Вашингтоні поговорив із Байденом та Керрі про Савченко,
Мінськ і кредитний мільярд після формування уряду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна