Тимошенко каже, що Захід таки умовив Путіна звільнити Савченко

 

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко заявила, що існує домовленість щодо передачі Україні народного депутата від її фракції Надії Савченко, незаконно ув’язненої в Росії.
Про це вона сказала сьогодні, 25 березня, ввечері в ефірі програми “Шустер Live”.

“За нашою інформацією, є рішення про те, що вона буде передана в Україну або в обмін, або вона може бути передана в Україну за міжнародними правовими документами для відбування покарання в Україні. Є великі шанси. І ці шанси здобули світові лідери першого рівня. Це є президент Сполучених Штатів і це є федеральний канцлер Німеччини, які переконали Путіна Надю віддати”, – сказала Тимошенко.

Тимошенко також попросила захист Савченко переконати льотчицю повернутися до нормального харчування і “дочекатися того дня, коли ми будемо її зустрічати на рідній українській землі”.
Лідерка “Батьківщини” вірить у те, що Савченко можна буде побачити в Україні вже найближчими тижнями.

Тим часом сьогодні Рада національної безпеки та оборони України затвердила санкційний список проти осіб, причетних до незаконного засудження в Росії Надії Савченко та інших українських політв’язнів. Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

На початку засідання РНБО президент Петро Порошенко зазначив, що санкційний перелік має стати “списком Савченко-Сенцова” і до нього мають бути додані особи, які фабрикували справи проти Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та інших незаконно ув’язнених в Росії осіб.

При цьому глава держави підкреслив: “Це рішення (“список Савченко”) не припиняє нашої наполегливої праці з негайного звільнення Надії Савченко та інших українських героїв”.

Як повідомила прес-служба РНБО, санкції є безстроковими.

Серед осіб, які увійшли до санкційного списку, – керівники та працівники ФСБ, слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військові тощо.

Президент також доручив доопрацювати “список” та додати в нього тих осіб, які причетні до тортур українців і кримських татар у Криму.

“Просив би, щоб розширення цього списку скоординували з нашими партнерами”, – зазначив Порошенко.

Читайте також:
ГПУ почала провадження щодо суддів і прокурорів РФ, які засудили Савченко

Керрі в Москві замовив слово за Савченко та вихід України на кордон з РФ на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна