Штаб АТО розповів подробиці бою під Новотроїцьким та показав імена й фото героїв

 

Прес-центр штабу АТО назвав імена військових 72-ї механізованої бригади ЗСУ, які 23 березня виявили відвагу в бою під Новотроїцьким та вже наступного дня отримали відомчі відзнаки. Це старший сержант Геннадій Сапдиєв, сержант Максим Гринчишин, старший солдат Костянтин Чабала та солдат Олександр Туреца.
Також штаб АТО оприлюднив подробиці цього бойового зіткнення на Маріупольському напрямку.

Як випливає з розлогої художньої розповіді на ФБ-сторінці прес-центру штабу антитерористичної операції, через той бій військові Красноградсько-Київської бригади (ППД – Біла Церква) не змогли пообідати.

КамаАЗ із терористами “ДНР” прибув з боку Докучаєвська та о 13:00 зупинився на відстані понад півтора кілометра від позицій Збройних сил України.
“Згодом з нього висадилася диверсійно-розвідувальна група бойовиків в кількості близько 30 осіб та висунулась до підніжжя терикону”, – ідеться в звіті.

Очевидо, учасники НЗФ гадали, що застануть наших бійців зненацька. Під вогневим прикриттям мінометів калібром 120 мм, станкових гранатометів, ПТУРів (протитанкових керованих ракет) та великокаліберних кулеметів ДРГ бойовиків наблизилася до українських позицій на відстань 400 метрів.

Бій тривав впродовж трьох годин, і атака бойовиків була зірвана. Українські військові вміло зайняли позиції в обладнаних захисних інженерних укриттях та організували взаємодію з особовим складом сусідніх ВОПів (взводних опорних пунктів). Внаслідок цього ворог потрапив під перехресний вогонь та був змушений відступити, зазнавши втрат у живій силі.

При наближенні до свого нового російського КамАЗа бойовики виявили, що їхнє авто знищено.

Підбитий КамАЗ

Підбитий КамАЗ

“За ніч противник тричі намагався підлізти до автомобіля, щоб його забрати – не вийшло”, – повідомив згодом “Фейсбук” 72 омбр.

“Вже наступного дня після цього важкого бою або спроби атаки з боку бойовиків, яка перетворилося для них на панічну втечу, загартований дворічними боями за Донбас офіцер- орденоносець, заступник командира (…) по роботі з особовим складом підполковник Олександр Самарський безпосередньо на передовій подякував підлеглим за виявлені ними мужність й відвагу та заохотив чотирьох із них (…) пам’ятним знаком від командира бригади”, – інформує штаб АТО.

Судячи з фото, це нагрудний знак “72 Красноградська – Київська”.

Нагрудний знак "72 Красноградська - Київська"

Нагрудний знак “72 Красноградська – Київська”

“Прошу вас, бережіть себе та не жалійте ворога”, – заявив підполковник Самарський.

“Ось таким був перебіг і фінал бойового зіткнення з противником на Маріупольському напрямку, за оборону якого відповідає оперативне командування «Південь». Того дня, навесні 2016 року, неподалік Докучаєвська ми здобули над ворогом перемогу. Невелику, але таку важливу й потрібну”, – ідеться в звіті штабу АТО.

Читайте також:
“Армії ДНР/ЛНР” готуються до весняного наступу, але не раніше кінця квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.