АТО: шестеро поранених у нас, шестеро вбитих у “сепарів”

 

За минулу добу, 23 березня, в зоні проведення АТО зазнали поранень шестеро українських бійців. Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Олександр Мотузяник.

“За добу, що пройшла, жоден наш військовослужбовець не загинув, а четверо отримали поранення, це сталося в Авдіївці. Крім цього двоє військовослужбовців Збройних сил України отримали пошкодження в результаті підриву на ворожій розтяжці в Станиці Луганській”, – сказав Мотузяник.

Паралельно Головне управління розвідки МОУ оприлюднило дані щодо втрат з боку бойовиків у районі промзони Авдіївки – найгарячішої точки АТО.

“Зафіксовано чергові втрати в підрозділах 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади 1 АК ЗС РФ, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі Авдіївки. 22-23 березня ц.р. загинуло шість російських військовослужбовців та п’ять отримали важкі поранення“, – інформує ГУР.

За даними української розвідки, на Донецькому напрямку в районах міст Авдіївка та Ясинувата “зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням гранатометів, 82 та 120 мм мінометів; проводиться ротація та посилення підрозділів тактичної групи противника і поповнення боєкомплекту; здійснено мінування підступів до позицій у районі Донецької фільтрувальної станції (північно-західна околиця н.п. Ясинувата)”.

Відповідно до статистики прес-центру штабу АТО, 23 березня кількість обстрілів позицій сил АТО з боку НЗФ порівняно з попередніми днями суттєво зросла. “Загалом за минулу добу ворог вчинив 53 обстріли позицій Збройних сил України. Найбільше їх було зафіксовано на Донецькому напрямку, а саме 48″, – ідеться в повідомленні штабу.

Зазначено, що бойовики не припиняють порушувати умови перемир’я і вести вогонь по позиціях сил АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї.
Найбільшу кількість раз бойовики обстріляли позиції сил АТО в Авдіївці, Зайцевому, Майорську, Пісках і Опитному.

Під мінометним обстрілом опинилися позиції українських військ у населених пунктах Яковлівка, Старомихайлівка, Лозове, а також у районі Донецького аеропорту. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 мм і 120 мм.
Всього бойовики випустили понад сто мін.

Крім того, позиції поблизу Лозового терористи обстріляли також з гранатометів і озброєння БМП-1.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли українських захисників поблизу Широкиного, Нововибоївки, Докучаєвська. Тут терористи застосували міномети калібру 120 мм.
Також поблизу Богданівки був виявлений ворожий безпілотник.

У районі Новотроїцького Донецької області військові 72-ї бригади СВ ЗСУ відбили атаку бойовиків.

“Біля населеного пункту Новотроїцьке проросійські бойовики під’їхали на КамАЗі до позицій 72-ї бригади на відстань до 1 кілометра. З нього вийшли близько 30 чоловік піхоти, спішилися і вишикувались у бойовому порядку та пішли штурмом на наш опорний пункт. Наші бійці відкрили вогонь на ураження, як результат – підбитий КамАЗ, а з поля лунають стогони і крик поранених”, – ідеться в повідомленні.

Бій тривав близько півгодини. Сепаратисти намагалися атакувати українських бійців спочатку зі стрілецької зброї, а потім застосували автоматичні та станкові протитанкові гранатомети.
Поранених і вбитих серед бійців 72-ї бригади, не було.

Читайте також:
“Армії ДНР/ЛНР” готуються до весняного наступу, але не раніше кінця квітня

ГУР: Під Авдіївкою – поповнення з Дагестану.
Росіяни дають хабарі, щоб лише не на “Промку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна