Опубліковано “список Савченко”. Путіна там немає

 

У “списку Савченко”, який президент України Петро Порошенко 17 березня передав главі Європарламенту Мартіну Шульцу та президенту Європейської ради Дональду Туску, немає президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє Радіо Польща, на сайті якого опубліковано цей документ.

Загалом папір під назвою “Пропозиція списку осіб, відповідальних за незаконне утримання Надії Савченко”, налічує 46 прізвищ. Зокрема, в нього увійшли голова ФСБ Росії Олександр Бортніков, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, керівник Головного слідчого управління СК РФ Олександр Щукін, російські слідчі, прокурори і судді.

Крім того, українська сторона пропонує застосувати санкції щодо двох громадян України: голови так званої ЛНР Ігоря Плотніцького і одного з лідерів самопроголошеної республіки Валерія Болотова.

Фото:

Фото:
Фото:

Фото:
Фото:

Фото:
Фото:Окрім того, до списку осіб, щодо яких пропонується запровадити санкції, додається перелік 11 громадян України, яких Росія незаконно утримує на своїй території – Надію Савченко, Миколу Карп’юка, Станіслава Клиха, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та ін.Фото:

Як повідомляла Новинарня, 17 березня президент Порошенко в Брюсселі зустрівся з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем та передав йому проект санкційного списку осіб, які фабрикували в Росії справу проти незаконно ув’язненої Надії Савченко.

Порошенко також звернувся до президента Європарламенту із закликом посилити тиск на Росію для забезпечення негайного звільнення Савченко й інших українців, незаконно утримуваних у російських в’язницях.

Читайте також:
У Європарламенті створили “список Савченко” за аналогією
з “Магнітським” на чолі з Путіним

Обама телефоном особисто закликав Путіна звільнити Надію Савченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна