Суд таки відпустив Корбана під домашній арешт без браслета. ОНОВЛЕНО

 

Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід дніпропетровському бізнесмену, одному з лідерів партії “УКРОП” Геннадію Корбану з утримання під вартою на домашній арешт.

Як повідомив у соцмережі народний депутат Ігор Луценко (“Батьківщина”), Корбан перебуватиме під домашнім арештом у Дніпропетровську.

“Суддя Чаус слухав справу 14 хвилин, після чого близько 45 хвилини перебував у нарадчій. Засідання було закритим. Браслет не одягають, просто вимога перебувати за місцем проживання, тобто – Дніпропетровськ”, – написав Луценко.

При цьому в першій половині дня Апеляційний суд міста Києва залишив Геннадія Корбана під арештом до 15 квітня. Про це в соцмережі інформувала прес-секретар партії “УКРОП” Євгенія Кравчук.
Таким чином, скарги адвокатів на постанову судді Дніпровського районного суду Києва Апеляційний суд залишив без задоволення.

Дніпровський райсуд 22 лютого продовжив термін утримання Корбана під вартою до 15 квітня включно. Перед тим 28 грудня 2015 року Дніпровський суд арештував політика-бізнесмена на 60 діб у СІЗО (незадовго до завершення терміну цілодобового домашнього арешту Корбана).

Як відомо, 31 жовтня 2015 року СБУ й Генпрокуратура затримали лідера “УКРОПу” та почали операцію з розслідування діяльності на посаді заступника голови Дніпропетровської обласної держадміністрації в 2014-2015 роках. Геннадія Корбана підозрюють в організації злочинної групи, яка викрадала людей, та в розкраданні мільйонів гривень, зібраних на допомогу АТО.

У ГПУ пізніше продемонстрували папери, які нібито свідчать про те, що народні депутати групи “УКРОП” отримують доплати від Корбана. Крім того, у Корбана виявили схеми рейдерських захоплень підприємств.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна