Учасники пробігу “Крим – це Україна” сумарно подолали дистанцію від Києва до ПБК

 

Переселенці, спортсмени, депутати, волонтери, просто кияни, хто підтримує ідею соборності України, взяли сьогодні участь у забігу Run For Crimea, який відбувся в Києві у рамках відкритого бігового тренування Open Run Day та підготовки до Київського напівмарафону-2016.
Для багатьох це було просто тренування, але для національно свідомих людей – можливість ще раз висловити свою громадянську позицію.

Два роки тому, 16 березня 2014-го, Росія за підтримки окупаційних військ провела в Криму референдум, сфальшовані результати якого стали формальною підставою для анексії українського півострова. Аби не дати забути про це порушення міжнародних норм, суверенітету й територіальної цілісності України громадська організація “Крим SOS” і влаштувала в Києві символічний пробіг під гаслом “Крим – це Україна”.

Майже 200 учасників взяли на себе різні дистанції — 5 і 10 кілометрів. Вони не професійні спортсмени, але вирішили бігти за український Крим.

“Українці не забувають про Крим, і що ми де-юре залишаємось однією невід’ємною територією”, – сказала в коментарі каналу “24” учасниця забігу Інна Піпіляєва, загорнута в синьо-жовтий прапор.

“Ми з Криму. Будемо бігти не до Сімферополя, а просто до Ялти – додому. – пожартувала учасниця забігу Катерина Швець, яка вийшла на пробіг із 8-місячною донечкою у візочку. – Вибрали дистанцію найбільшу – 10 кілометрів, не знаю, чи добіжимо, але постараємося”.

Крім підтримки гасла “Крим – це Україна”, учасники пробігу виступилии на захист кримських татар. Серед таких – Олег Гузик, представник “Ісламського культурного центру” Києва.
“Крим — це Україна. Будемо за нього боротися. Думаю, такі заходи дуже важливі, оскільки більшість людей мають якісь свої проблеми і, можливо, тема забувається. А подібні акції допомагають сконцентруватися на головному — повернути Крим Україні”, — цитує Гузика агенція QHA.

Учасники акції “Біжи за Крим” планували пробігти сумарно 812 км, символічно об’єднавши таким чином анексований Росією півострів із материковою Україною. Але оскільки в акції взяли участь 230 осіб (не лише в Києві, а й в інших українських містах, таких як Запоріжжя, Львів, Харків, Херсон), разом їм вдалося подолати відстань у 1377 км, інформує QHA.

Читайте також:
Після приходу до влади лідер російської опозиції готовий повернути Крим Україні

Українця в Криму засудили за синьо-жовтий прапор на даху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.