Бойовики вчинили ранкову провокацію для ТБ Росії. За минулу добу в ЗСУ двоє загиблих

 

Сьогодні вранці бойовики “ДНР” вчинили показову провокацію біля Авдіївки Донецької області, обстрілявши цивільні авто в присутності російських телевізійників. Про це повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції.

“Сьогодні, 6 березня 2016 року, о 9:15, поблизу населеного пункту Авдіївка окупаційні війська, підтримуванні Росією, відкрили вогонь із заборонених видів важкого озброєння калібром 122 мм. Після обстрілу до українських позицій висунулася диверсійно-розвідувальна група російських найманців”, – зазначено в інформації штабу АТО.

“Як з’ясувалося, метою терористів було здійснення провокації – вони відкрили вогонь в бік своїх позицій та обстріляли транспортні засоби цивільного населення. Щоб зафіксувати обстріл та звинуватити у ньому ЗСУ, на позиції бойовиків прибули знімальні групи проросійських ЗМІ”, – повідомили у штабі.

“Вочевидь терористи не бажають повністю припиняти вогонь і, тим паче, відводити важку артилерію від лінії бойового зіткнення. Адже розуміють, що з приходом миру на землю Донбасу будь-який смисл у діяльності російських окупаційних підрозділів зникне і вони залишаться без роботи. А за свою криваву роботу вони готові боротися, убиваючи мирних громадян і воїнів-захисників України”, – ідеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Штаб зазначає, що незаконні збройні формування зухвало порушують Мінські домовленості впродовж другої доби.

За підсумками 5 березня повідомлялося, що бойовики 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

“37 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, 10 – на Маріупольському і 5 – на Луганському”, – йдеться в повідомленні.

Бойовики вели вогонь зокрема з мінометів і артилерії великого калібру, випустивши при цьому близько 150 мін і 22 снарядів.

Найскладнішою ситуація минулої доби була також у районі Авдіївки, зазначили у штабі.

Внаслідок обстрілів 5 березня з боку бойовиків поблизу Авдіївки з використанням мінометів калібром 120 мм загинули двоє українських військових.
Про це сьогодні на брифінгу  повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
Як уточнили учасники ФБ-спільноти “Полтавський батальйон небайдужих”, один із загиблих – полтавець, офіцер Андрій Ярешко.

Неприцільний вогонь бойовики вели в напрямку українських укріплень із мінометів поблизу позиції “Зеніт” на околиці Авдіївки та з боку тимчасово окупованого Первомайська по Богуславському.

Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосував у районі н.п. Новгородське, Троїцьке, Луганське, Широкіно, Майорськ, Зайцеве, Піски, Опитне та Новозванівка. Снайпери терористів вели вогонь поблизу Пісків, Старогнатівки, КПВВ “Мар’їнка”.

Читайте також:
Не зважаючи на обстріли, штаб АТО знову відкрив КПВВ “Мар’їнка”

П’яний росіянин з “ЛНР” “заблукав” до військових ЗСУ біля Щастя

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна