У Європарламенті закликають посилити санкції проти Росії через наругу над Савченко

 

У Європарламенті закликають увести проти Росії політичні й економічні санкції у зв’язку з порушенням нею міжнародного права та через “радянське” судочинство стосовно Надії Савченко.
Про це йдеться у заяві політичної групи у Європейському парламенті “Альянсу лібералів і демократів за Європу”, повідомляє власний кореспондент “Укрінформу” в Брюсселі.

“Викрадення Надії Савченко на території її країни нелегальними російськими силами є ганебним і кричущим порушенням міжнародного права. Нині вона нелегально піддається кримінальному переслідуванню у рамках політичного процесу.
Надія Савченко повинна бути якнайшвидше звільнена й повернута до України. В іншому випадку ЄС повинен увести політичні та економічні санкції, щоб Росія зрозуміла, що міжнародне співтовариство не приймає таку радянську поведінку”, – наголосив представник європейських лібералів Ганс ван Баален.

Депутат Петрас Ауштревічус додав, що “так зване російське судочинство є цинічним”.

“Метою є публічно принизити Надію, яка стала символом боротьби України за свободу. Росія прагне використати її справу, щоб залякати інших синів і дочок України, які захищають свою державність», – наголосив європарламентарій, який є головою групи “Друзів європейської України” в ЄП.

Читайте також:
США ще на рік продовжили санкції проти Росії. ЄС каже, що зробить те саме

Савченко, якій не дали останнього слова, оголосила сухе голодування. Кремль вагається

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна