Лікарі 4-ї канадської місії в Україні допомогли сотні поранених в АТО й на Майдані

 

За час роботи в Україні 22 медики-волонтери четвертої місії канадських лікарів проконсультували більше 100 поранених військовослужбовців Збройних cил України та учасників Майдану і провели 40 операцій спільно з українськими військовими хірургами. Про це повідомляє прес-служба Міноборони, зазначаючи, що операції проводили на обличчі, верхніх кінцівках, усували посттравматичні черепно-лицеві деформації, дефекти м’яких тканин та рубців.

“Це були досить складні операції. Деякі з них ми проводили спільно з українськими колегами, і наша співпраця стала вагомим внеском в загальний успіх місії”, – розповів керівник програми черепних травм Наукового центру здоров’я у Саннібруку, професор пластичної хірургії Університету Торонто Олег Антонишин на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Для нас велика честь допомагати військовослужбовцям, пораненим на цій війні. Загалом ми оглянули близько сотні  пацієнтів. Деякі з них консультувалися в нас вперше, деяких ми вже лікували раніше”, – зазначив канадський хірург українського походження.

Місію організувала Канадсько-українська фундація під патронатом Конгресу українців Канади та у співпраці з Міністерством оборони України. Кошти на реалізацію проекту – 1,2 мільйона канадських доларів – надав Департамент зовнішніх зв’язків, торгівлі та розвитку уряду Канади.

Операції та консультації проводилися в Головному військовому клінічному госпіталі (ГВКГ) в Києві.

“Усі операції пройшли успішно, післяопераційних ускладнень у пацієнтів немає”, – повідомив полковник медичної служби Ігор Федірко, начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології НВМКЦ “ГВКГ”.
Він додав, що частина пацієнтів уже виписані з клініки та продовжують лікування амбулаторно, за місцем проживання, або в госпіталях.

Олег Антонишин зазначив, що канадські лікарі четвертої місії привезли з собою усе необхідне обладнання та засоби, яке залишили для українських хірургів. Загальна вартість переданого обладнання становить близько 700 тисяч канадських доларів.

Президент Канадсько-української фундації Віктор Гетьманчук подякував усім учасникам проекту, а також президенту України – за нагородження відзнаками трьох канадських волонтерів.лікарів-

Гетьманчук додав, що “діаспора готова співпрацювати не лише у медичній сфері. Є чимало цінних знань і досвіду, якими українці Канади та України могли б обмінюватися між собою”.

Директор гуманітарних ініціатив КУФ Христина Волер повідомила, що наступна, п’ята місія канадських хірургів в Україні планується восени 2016 року.

Читайте також:
Сухопутні війська Канади очолить українець

Довідково
Місії канадських лікарів в Україні відбуваються з 2014 року. Кошти для організації двох місій власними зусиллями зібрала українська діаспора, третю і четверту фінансував канадський уряд. За час трьох попередніх місій проведено більше 180 операційних втручань для понад 90 пацієнтів. Крім того, медики спільно з волонтерами ГО “Захист патріотів” брали участь у тренінгах із медичної підготовки для українських військовослужбовців.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна