Сухопутні війська Канади очолить українець

 

Командувачем Сухопутних військ Канади незабаром буде призначений етнічний українець генерал-майор Пол Винник.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Міністерстві оборони Канади.

Нині Павло Винник (Paul Wynnyk) очолює воєнну розвідку Канади.
Також його буде підвищено у званні до генерал-лейтенанта, що є другим по старшинству у збройних силах Канади.

За освітою він – військовий інженер, служить у ЗС Канади із 1981 року. У 2009 брав участь у війні в Афганістані в складі багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони та національної армії.

Призначення Винника стане найвищим досягненням українських канадців у Сухопутних військах Канади. Водночас щонайменше три члени української громади отримували найстарше генеральське звання у канадських ВПС.

Точна дата призначення Винника на чільну посаду в СВ ЗСК поки залишається невідомою.

Відповідно до даних статистики, в Канаді близько 1,2 мільйона етнічних українців – при загальному населенні 34,8 мільйона.

Уряд Канади активно підтримує Україну у війні проти російської агресії, надає Збройним силам України майнову допомогу тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна