Україна вперше пройшла зиму без російського газу

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна вперше пройшла зиму без російського газу та скоротила його споживання на 21% у порівнянні з минулим роком.
Про це він сказав під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки Мирославом Лайчаком.

“Співрозмовники приділили особливу увагу обговоренню питань енергетичної безпеки. Президент України подякував керівництву Словаччини за збільшення обсягів реверсних поставок газу в Україну”, – йдеться в повідомленні прес-служби Банкової.

“Ми пройшли першу зиму без російського газу. Ми скоротили споживання на 21% у порівнянні з минулим роком. Ми запроваджуємо енергетичну диверсифікацію та енергетичну незалежність”, – цитує Порошенка його прес-служба.

Варто зазначити, що значну частину газу за реверсною схемою Україна отримує зі Словаччини.

При цьому Україна і Словаччина вважають неприпустимим будівництво другої гілки газопроводу “Північний потік-2” за проектом російського газового монополіста “Газпром” в обхід України, зазначили Порошенко і Лайчак у ході переговорів.

Окрім газових питань, сторони також обговорили алгоритм взаємодії на євроінтеграційному напрямку в контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині 2016 року. У цьому зв’язку Україна і Словаччина звернули увагу на необхідність відкриття спільних пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні, що дозволить полегшити проходження митних та прикордонних процедур для громадян.

Читайте також:
Німеччина погодиться на “Північний потік-2”, лише якщо Росія пустить газ через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна