У Генпрокуратурі погрожують зупинкою розслідувань злочинів проти Майдану

 

У Генеральній прокуратурі України закликають внести зміни до закону “Про Державне бюро розслідувань”, інакше може зупинитися розслідування справ про злочини проти активістів Революції гідності і справ високопоставлених чиновників.
Про це начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив сьогодні під час наради з антикорупційних розслідувань за участю силових відомств

“З тими формулюваннями, з якими був прийнятий цей закон (“Про Державний бюро розслідувань”), з 1 березня ми можемо припинити розслідування справ Майдану і справ високопоставлених чиновників”, – сказав Горбатюк.

Він закликав на наступній сесії Верховної Ради внести зміни в цей закон і запропонував сприяння Генпрокуратури з розробки відповідного законопроекту.

За словами Горбатюка, якого цитує Nnewsru.ua, саме Державне бюро розслідувань як орган “створено тільки для того, щоб звітувати перед Європою, що ми його створили, оскільки виписаний законопроект не досконалий і не несе в собі навантаження, які повинен нести цей орган”.

Зокрема він нагадав, що в останній момент із закону були прибрані без будь-якого обговорення норми про розслідування діяльності злочинних організацій, вбивств.

“Воно (ДБР) стає абсолютно порожнім органом, його реально треба допрацьовувати”, – сказав Горбатюк.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру чотирьом екс-“беркутам”, які чинили злочини проти Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна