ЗМІ виявили у комбата ТрО Салаватова зв’язки з “ДНР”: на час розслідування його відсторонили від посади

Командування Сил територіальної оборони проведе службову перевірку щодо командира 107-го окремого батальйону Сергія Салаватова після публікації журналістів hromadske про його зв’язки з так званою “ДНР”. На цей час його усунуть від виконання обов’язків за посадою.

Про це йдеться у заяві Сил ТрО ЗСУ, оприлюдненій 17 жовтня.

“В Командуванні Сил територіальної оборони ЗС України відсутня інформація про причетність вищезазначеного військовослужбовця до незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР”. Водночас ми направили запит до компетентних органів з проханням підтвердити або спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію”, – ідеться у повідомленні.

Враховуючи журналістське розслідування, командування Сил ТрО призначило службове розслідування, за результатами якого там пообіцяли ухвалити відповідне рішення.

Контекст

16 жовтня hromadske опублікувало матеріал про те, що Салаватов у 2014 році репостив проросійські та сепаратистські пабліки, а серед його контактів був співробітник так званого міністерства внутрішніх справ “ДНР” та бойовик незаконного збройного формування. Видання також стверджувало, що в розпорядженні редакції є свідчення про те, що у 2014 році Салаватов ходив на так званий “референдум” — підтримувати “ДНР”.

У матеріалі також йшлося, що у внутрішній базі терористів, яку веде СБУ, поруч із прізвищем Салаватова стояла помітка “пособник бойовиків”. Крім того, за даними видання, щодо нього були агентурні дані, згідно з якими теперішній комбат 10 років тому нібито пройшов табір підготовки в “ДНР” за спеціальністю “снайпер” і стояв на блокпостах бойовиків у районі Краматорська.

Перевірку Салаватова почали після розслідування і звернення hromadske. Він пройшов поліграф і всі необхідні фільтраційні заходи, говорив комбриг. Однак джерела видання повідомляють, що поліграф був формальним.

Сергія Салаватова призначили командиром 107-го окремого батальйону територіальної оборони 8 серпня 2024 року.

Читайте також:
Сирський доручив СБУ перевірити Гладкого, на цей час його усунуть з посади начштабу Сил безпілотних систем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна