В Одесі вулицю перейменують на честь Сім’ї Глодан – родини загиблого військового, дружину і доньку якого у квітні 2022-го вбила російська ракета

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер затвердив список нових топонімів у місті Одеса. Одну з вулиць, зокрема, перейменують на честь Сім’ї Глодан – родини загиблого одеського пекаря і військового, дружину і тримісячну доньку якого у квітні 2022 року вбила російська ракета.

Відповідний документ опинився у розпорядженні “Думської”.

Згідно з цим списком, Думська площа в Одесі тепер називатиметься Біржовою, проспект Гагаріна — Лесі Українки. А бульвар, названий на честь сатирика Михайла Жванецького, стане бульваром Військово-морських сил.

Вулиця Ільфа і Петрова стане вулицею на честь Сім’ї Глодан – родини одеського пекаря Юрія, яка мешкала у житловому комплексі “Тірас”. У квітні 2022 року через російський ракетний удар у квартирі загинули його дружина Валерія, тримісячна донька Кіра та теща Людмила.

Юрій Глодан з дружиною Валерією

Після цієї втрати Юрій долучився до лав Збройних сил: спочатку служив в полку “Азов”, а потім — у 3-й окремій штурмовій бригаді. Юрій Глодан загинув у вересні 2023-го поблизу міста Бахмут Донецької області.

Вулиця Пушкінська в Одесі поверне колишню назву і стане Італійською, а пам’ятник письменнику на Приморському бульварі рекомендується перенести.

Вулиця Льва Толстого носитиме ім’я відомої режисерки Кіри Муратової. Проспект Добровольського — Володимира Великого, а проспект Академіка Глушка — князя Ярослава Мудрого.

Вулицю Паустовського назвали на честь 28-ї бригади імені лицарів Зимового Походу. Вулиця контр-адмірала Луніна носитиме ім’я полеглого комбрига Лицарів Віталія Гуляєва, на честь якого раніше пропонували перейменувати проспект Гагаріна.

Провулок Ляпунова в центрі міста біля одеського Худмузею назвуть ім’ям Олександра Ройтбурда.

Повний список перейменувань вулиць в Одесі та області за покликанням.

Читайте також:
У Харкові дерусифікували три станції метро та 48 вулиць. Але українізатори незадоволені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна