У пресслужбі Вакарчука відповіли, чи звільнився співак з військової служби

Колишній народний депутат і фронтмен гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук подав електронну декларацію про звільнення з військової служби. Проте він продовжує бути мобілізованим у лавах Збройних сил – співак переводиться на іншу посаду.

Про це пише “Главком” з посиланням на реєстр декларацій та пресслужбу музиканта.

В офіційному документі охоплено доходи Святослава Вакарчука за січень-початок травня 2024 року. Зокрема, він вказав 89,6 тисяч гривень у вигляді грошового забезпечення на військовій службі, не уточнивши назву військової частини, яка йому платила кошти. Загалом за 2022-2024 роки Святослав Вакарчук отримав біля 850 тисяч гривень у вигляді грошового забезпечення на військовій службі

Те, що Святослав Вакарчук подав електронну декларацію про звільнення з військової служби не означає демобілізацію з війська, заявили у пресслужбі артиста.

“Екснардеп та лідер гурту “Океан Ельзи” продовжує бути мобілізованим у Збройних силах, оскільки декларація про звільнення з посади не означає демобілізацію з війська. У випадку зі Святославом Вакарчуком йдеться про переведення із посади на посаду. При цьому представники артиста не уточнили назву нової посади виконавця у ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

“Щодо отриманих коштів, то вони йшли у Фонд, через який ми допомагаємо і силам оборони, і цивільним”, – додали у пресслужбі. Зазначається, що ідеться про благодійний фонд Святослава Вакарчука “Люди майбутнього”.

Крім того, згідно з декларацією, Святослав Вакарчук за чотири місяці цього року одержав 34,8 тисяч гривень зарплати у ТОВ “Суперсиметрія”, яка йому належить. Іще 30 тисяч гривень гонорарів йому заплатила партія “Голос”, лідером якої він був під час позачергових парламентських виборів 2019 року і від якої обрався до Верховної Ради.

Загалом співак задекларував готівкою 5,4 мільйона гривень, 200 тисяч доларів і 125 тисяч євро. На банківських рахунках він зберігає 30 тисяч грн і 205,6 тисяч доларів.

Окремо у 2023 році Вакарчук позичив 27 тисяч доларів українській співачці Христині Соловій.

Читайте також:
Вакарчук на Донеччині потрапив під обстріл і дав концерт у бліндажі
Вакарчук презентував пісню, присвячену захисникам Маріуполя
Жадан розповів деталі свого рішення мобілізуватися. Разом з ним у війську – музиканти гурту “Жадан і Собаки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна