Удар по “Епіцентру”: уже відомо про 16 загиблих, пожежу гасили понад 16 годин. ОНОВЛЕНО

оновлено

Кількість загиблих внаслідок авіаудару, який російські війська завдали 25 травня по будівельному гіпермаркету “Епіцентр” у Харкові, зросла до 16 осіб.

Оновлену інформацію станом на 16:06 26 травня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, ще 43 людини постраждали. Над усуненням наслідків обстрілів працює профільний штаб — залучено близько 200 рятувальників.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, ліквідація пожежі в гіпермаркеті тривала понад 16 годин, вранці 26 травня вогонь вдалося повністю загасити.

На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. У 10 родичів зниклих безвісти, які вже звернулися до поліції, відібрано біологічні зразки. Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває.

“Усі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління або на 102. Родичів першої лінії закликаю здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації”, — додав Клименко.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, близько 15:59 російська авіація скинула два КАБи на будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові, внаслідок чого зайнялася пожежа на 130 тисячах квадратних метрів. На момент атаки всередині перебувало близько двох сотень людей.

Станом на вечір 25 травня 17 людей вважалися зниклими безвісти після бомбових ударів РФ по “Епіцентру”, повідомляв керівник слідчого відділу поліції Харківщини Болвінов. Рятувальні роботи призупинялися через нові повітряні тривоги.

Читайте також:
З’явилося відео моменту удару по “Епіцентру” в Харкові
Удари відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку: в “Епіцентрі” розповіли подробиці атаки на гіпермаркет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна