Кількість загиблих внаслідок удару по “Епіцентру” збільшилась до 12 людей: 10 досі не опізнали

Внаслідок авіаудару, який російські війська завдали близько 15:59 25 травня по будівельному гіпермаркеті “Епіцентр” у Харкові, загинуло 12 людей.

Оновлену інформацію щодо кількості загиблих станом на ранок 26 травня повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, десятеро загиблих залишаються неопізнаними.

Кількість поранених в “Епіцентрі” зросла до 43 осіб. Як уточнив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, двоє постраждалих —  у важкому стані, один — вкрай важкий в опіковій реанімації. 16 людей наразі безвісти зникли. На місці розгорнутий штаб ліквідації наслідків прильотів. Працює мобільна лабораторія ДНК.

За словами Синєгубова, внаслідок удару по “Епіцентру” пошкоджено конструктивні елементи гіпермаркету, меблевий магазин, торговельний центр, автобус та автомобіль.

Як повідомив Ігор Терехов, до 25 осіб також зросла кількість поранених внаслідок ракетного удару по центру Харкова, який росіяни завдали близько 19:13 25 травня.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, близько 15:59 російська авіація скинула два КАБи на будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові, внаслідок чого зайнялася пожежа на 130 тисячах квадратних метрів. На момент атаки всередині перебувало близько двох сотень людей.

Станом на вечір 25 травня 17 людей вважалися зниклими безвісти після бомбових ударів РФ по “Епіцентру”, повідомляв керівник слідчого відділу поліції Харківщини Болвінов.
Рятувальні роботи призупинялися через нові повітряні тривоги.

Близько 19:13 російські війська вдарили  по центральній частині Харкова ракетою типу С-300 з території Бєлгородської області, поціливши в район щільної забудови в Шевченківському районі. Зафіксовано влучання по офісних приміщеннях. Зазнали пошкоджень також адміністративні будівлі, супермаркет, магазини, житлові будинки. Серед важких поранених — 14-річний хлопчик. Його прооперували.

Читайте також:
З’явилося відео моменту удару по “Епіцентру” в Харкові
Удари відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку: в “Епіцентрі” розповіли подробиці атаки на гіпермаркет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна