Розслідується імовірний витік даних. Директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Углаву

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос усунув від виконання службових обов’язків свого першого заступника.

Про це 24 травня повідомила пресслужба НАБУ.

Пресслужба не називає імені посадовця. Водночас як відомо з відкритих джерел, першим заступником голови НАБУ є Гізо Углава.

Таке рішення було ухвалено, щоб провести об’єктивне розслідування ймовірного витоку даних. Про які саме дані йдеться — у відомстві не повідомляють.

“Для забезпечення об’єктивного досудового розслідування, розпочатого за фактом ймовірного витоку інформації, наказом директора НАБУ за відповідною заявою про можливий конфлікт інтересів усунуто першого заступника директора НАБУ від виконання посадових обов’язків і керівництва закріпленими у внутрішніх документах напрямами та підрозділами”, — йдеться дослівно в заяві НАБУ.

У Бюро додали, що керівництво та колектив відомства максимально зацікавлені в проведенні повного, всебічного та неупередженого розслідування за цим фактом. НАБУ обіцяє інформувати громадськість про перебіг і результати розслідування.

Що передувало

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що разом з Національною поліцією провела обшук в помешканні детектива одного з підрозділів НАБУ. Слідчі дії були частиною досудового розслідування Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями про зловживання владою та розголошення даних.

“Підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по “великому будівництву”, – писала “Українська правда”  з посиланням на власні джерела.

Читайте також:
НАБУ підтверджує: Смирнов отримав підозру в незаконному збагаченні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна